Bikerumor går samman med GearJunkie, Switchback Travel & mer!

0 0


Bikerumor har gått med i Lola Digital Media och anpassat sig till ledande utomhuswebbplatser som GearJunkie, Switchback Travel, AutoWise, iRunFar och andra för att skapa AllGear Media Group. Jag är väldigt glad och stolt över att kunna säga att hela vårt team – Zach, Cory, Jessie-May, Steve, Jordan, Kristi och resten av besättningen (inklusive mig) – alla fortfarande är här.

Vänta, Vad?!?

cykla mountainbikes i Frankrike
En av de första presslanseringarna jag någonsin deltog i var för GT i Frankrike 2010. Kommer du ihåg 26 ″ mountainbikehjul?

I slutet av december 2020 förvärvades Bikerumor av Lola Digital Media. De officiella pressmeddelandena är här och här. Det är den korta versionen. Men jag ville berätta om affären med mina egna ord, så här är den långa versionen:

Jag startade Bikerumor 2008, främst för att jag inte ville få ett riktigt jobb. Jag stängde ett dryckesföretag som jag startade nästan ett decennium tidigare som av olika skäl hade gått. Ett kontorsjobb var inte ett alternativ, för jag skulle egentligen hellre vara ute och åka mountainbikes.

Som cyklist var jag mest intresserad av att göra min cykel lättare och snabbare. Träning? Meh, jag behövde bara en lättare cykel! Jag älskade cyklarna, redskapen, komponenterna och tekniken.

Jag var också ett stort fan av Engadget, teknikbloggen. Dess enkla layout, oändliga bläddring av nya prylar och rolig, lättsam skrivstil tilltalade mig verkligen. Det fanns inget sådant i cykelvärlden.

Andra webbplatser gjorde täckning och forum riktigt bra. Men jag kunde inte hitta en daglig ström av alla nya cyklar och teknik. Så jag skapade den cykeltekniska bloggen jag ville läsa och kallade den Bikerumor.

Tidpunkten var fantastisk.

tyler som står framför jätte-dumper
För att betala för min resa till Interbike 2008 hjälpte jag en vän med sin monter på Mine Show tvärs över staden och rusade sedan rakt tillbaka till cykelutställningen … efter att ha kollat ​​på dessa galna industrimaskiner i några minuter, förstås!

De stora tidskrifterna hade åtagit sig att skriva ut eftersom prenumerationer och helsides visningsannonser gjorde dem mycket pengar. Det skulle naturligtvis störa det, men de reagerade långsamt. De andra webbplatserna hade hittat sina nischer som täckte tävlingarna och idrottarna.

Dörren var öppen för att göra något annorlunda, så jag satte en kamera på mitt redan nästan maximerade kreditkort och köpte en flygbiljett till Interbike.

Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig, men jag hade en plan: Gå runt, fråga varje monter vad de lanserade på utställningen och ta några bilder och anteckningar.

Sedan gick jag tillbaka till hotellet och slog ut berättelser tills jag gick bort. Upprepa i tre dagar.

bikerumor team på interbike
Besättningen på Interbike 2012: s CrossVegas … Marc, Colin, Watts, Nick, jag och Evan.

Jag gjorde samma sak på Sea Otter Classic i april 2009. Och NAHBS. Och sedan Interbike igen. Så småningom gick Zach till mitt team. Sedan Cory. Och hela tiden har Kristi varit bakom kulisserna och moderat kommentarer och lagt upp dina bilder av dagen.

Jag är ödmjuk över att alla har stannat kvar hos mig så länge, många gånger hållit mig i schack, eller erbjudit stora nya berättelseidéer, och är en integrerad del av familjen Bikerumor.

Nyligen kom Jessie-May med oss ​​från Storbritannien 2019 och Jordan kom ombord förra året.

bikerumor redaktion på Eurobike
Tyler, Cory, Zach & Jessie-May på Eurobike 2019.

Jag är stolt över att kunna säga att vi var en av de första stora cykelplatserna som hade en kvinnlig redaktör på heltid (vad händer, Saris!) och att jag alltid har haft en öppen dörr för alla som kunde skriva och rida. Många fantastiska människor har skrivit för Bikerumor genom åren, och jag tycker att vi har varit bra vänner även när de har gått vidare till andra saker.

Vad är nästa för Bikerumor?

allgear webbplatser för digitala mediegrupper

Vårt team fortsätter att växa, och det är efter design. Jag kan inte ärligt säga att jag hade en plan, och jag tänkte verkligen inte sälja Bikerumor förra året, men jag kan säga detta: Jag byggde den för att vara större än jag, så att våra bidragsgivare kunde äga sina berättelser och deras innehåll , publicera de typer av berättelser de ansåg var viktigast eller intressant. Jag byggde den för att välkomna alla röster och ridstilar.

Och nu får jag välkomna fler nya röster. Vi får bygga det ännu större och bättre, med fler resurser för att ge dig mer av de senaste tekniska och cykelnyheterna du har förväntat dig från Bikerumor.

Webbplatserna i vår AllGear-portfölj är alla fantastiska och ledande inom sina kategorier. Personligen är jag glad att lära av dem alla. Vi kommer sannolikt att dela några av deras bästa utomhusberättelser, och de kommer att dela våra.

För det mesta är jag bara upphetsad över att vi får fortsätta att göra de saker vi har gjort, med samma team, och lägga till bränsle i den elden. Jag tror att du verkligen kommer att njuta av det som kommer!

Som alltid, tack för läsningen,

Tyler Benedict
Grundare och chefredaktör, BikerumorSource link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.