Bland gör Tour genombrott på British Masters – Golf News

0 0


Richard Bland hävdade en känslomässig första European Tour-seger i sitt 478: e utseende efter att 48-åringen från Southampton övervann Italiens Guido Migliozzi i en slutspelet för att vinna Betfred British Masters på The Belfry.

På en dramatisk sista dag på den berömda Brabazon-banan visade Bland otroligt mod två gånger för att vinna segern – först vid det 72: e hålet där han hålade en monster-birdie-putt för att avsluta 13 under par med tillstånd av en avslutande 66.

Sedan, efter att Migliozzi hade tvingat en play-off tack vare en 68, visade Bland återigen sin stil. Efter att ha hittat en knepig lögn från sin körning i det första play-off-hålet drog han av en fantastisk 5-trä-strategi för att lämna en möjlig två-putt.

Migliozzi, 50 meter längre fram på farleden från sin egen körning, fortsatte att skjuta sitt andra skott till höger om greenen. Bland rullade sin birdie behändigt till inom tre fot, medan hans italienska motsvarighet tävlade sin egen birdie-putt förbi hålet på den mellersta nivån av den ikoniska greenen.

När Migliozzi missade sin par putt, slog Bland in för sina fyra och för en karriärdefinierande triumf efter många nästan missar genom åren.

”Det är vad jag har arbetat för i 20 år,” sa Bland, som blev professionell 1996 och vars enda tidigare professionella seger kom vid Grand Tour-finalen 2001. ”Jag har haft några nära samtal och Jag antar att någon där uppe såg ner på mig ganska positivt idag. Det var bara min dag.

”Jag fortsatte att säga till mig själv senast trodde jag att 13 under skulle vara en riktigt bra poäng, särskilt om vädret stannade som det var. Att håla den där putten på den sista, jag tror inte att jag faktiskt såg den gå in, men jag visste att det var bra med ungefär en fot att gå. Jag tror att jag vände mig till vänster för att fira innan det ens hade gått in. Jag hade sett dumt ut om det hade missat! ”

Han tillade: ”Äntligen kan jag gå ut från listan över spelaren med den längsta förlorande körningen. En av mina karriärambitioner var att spela 500 turnéhändelser, så den här vinsten kommer att göra det möjligt för mig, vilket jag kommer att vara enormt stolt över. Att spela 500 evenemang här ute är en ganska bra karriär.

”Att förlora mitt kort för några år sedan var en av karriärens låga poäng. Det krävdes mycket mod att gå tillbaka till Challenge Tour 46 år gammal. Du är nog tillräckligt gammal för att vara de flesta av killarnas far. Jag fick ner huvudet, jag är ganska bra på det. När jag tänker på något kan jag bara göra det, och det är vad jag gjorde. ”

Turneringsvärd Danny Willett täckte av en enormt framgångsrik vecka med en 70 och en andel av 11: e, efter att ha också samlat in 19 000 £ för Prostatacancer UK – efter att titelsponsorer Betfred lovade att donera 1000 £ till välgörenhet för varje fågel som den tidigare Masters Champion gjorde under veckan.

Klicka på för den sista topplistan här.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.