Den svåraste balanslagen | Praktisk golf

0 2


golftips
Skaffa vår gratis e-bok

Registrera dig för nyhetsbrevet och få vår kostnadsfria 30-sidiga e-bok om kursstrategi!

bryr sig för mycket men inte tillräckligt

Under de senaste 25 åren är jag övertygad om att jag antingen har gjort eller bevittnat alla tänkbara misstag i golf – särskilt i det mentala spelet. När det gäller din attityd på golfbanan är det viktigt att hitta en balans och undvika ytterligheter. Även om detta kanske låter generiskt och enkelt, kan jag garantera att det att bli rätt (eller åtminstone förbättra) kommer att vara en del av dina nycklar för att bli bättre i det här spelet. Varje golfare på denna planet kan använda hjälp i denna avdelning.

Nyligen skickade jag ut denna tweet, och vi kan använda detta som mitt “avhandlingsuttalande” för den här artikeln:

Att hitta det lyckliga mediet mellan att bry sig för mycket och inte tillräckligt kan se annorlunda ut för er alla. Vi tar var och en med våra personligheter till spelet. Men jag vet att tippning i endera riktningen för tungt inte fungerar på lång sikt.

Som vanligt kommer jag att försöka ge konkreta exempel på vad jag menar för jag är säker på att du just nu undrar, “vad fan pratar han om ?? !!”

Att leva och dö vid varje skott

Alla vet detta nu, men 18 hål (eller till och med 9) är lång tid. Varje golfrunda har vanligtvis olika handlingar. De kan till och med vara lika dramatiska som några av dina favoritfilmer. Det finns hjärtskär, hybris, triumf och till och med förlossning.

Om jag var tvungen att identifiera en av mina största brister som golfare, reagerade jag för tungt baserat på resultatet av varje skott.

En felaktig enhet kan skicka mig panik – plötsligt går jag snabbare och oroar mig för vad mitt nästa misstag kan vara. Omvänt kan en tidig birdie ha fått mig att “peacocking” lite för mycket och undrar hur bra jag skulle göra den dagen.

Jag vet nu att du inte kan bli en bättre golfare om du ständigt befinner dig i detta tillstånd. Om det fanns någon enhet för att mäta dina reaktioner, skulle du vilja gå från detta:

till detta:

Som alltid vill jag påminna er om att det inte finns något som heter perfektion. Vi är människor och det är omöjligt att kontrollera våra känslor helt.

Det finns fortfarande rundor där jag är lite mer oregelbunden, men jag vet att jag gör det mycket mindre än tidigare. Dessutom, efter att ha varit runt ett gäng toppspelare, kan jag säga att de är mer benägna att vara jämna i denna avdelning också.

Spelar “I Don’t Care Golf”

I andra änden av spektrumet finns det en önskan att mentalt kolla när det blir svårt.

Jag spelade ett mycket oproduktivt spel mot mig själv. Låt oss säga att de första 5 hålen var en katastrof; Jag kan säga till mig själv, “åh, glöm bara den här omgången.” Och sedan, plötsligt, efter fyra bra hål, kan jag säga, “vänta, jag ska spela ut den här och se vad som händer.”

Tyvärr fungerar inte golf på detta sätt (för att bli en bättre spelare, naturligtvis). Det finns gott om möjligheter att rädda eller säga till dig själv: “Jag bryr mig inte alls vad som händer.” Ofta tycker jag att golfare gör detta som en försvarsmekanism. Vi är rädda för att ta reda på hur illa vi kan göra mål om vi fortsätter att försöka efter en grov patch. Ibland känns det som att vi stirrar in i avgrunden (ja, det här spelet kan få oss att känna så).

Denna extrema fungerar inte heller. Om du går fram och tillbaka mellan att bry dig och att inte bry dig, finns det ingen möjlighet att växa som spelare. Naturligtvis bryr vi oss om hur vi spelar!

Jag säger ständigt ord som rutin, konsekvens och system på den här webbplatsen eftersom de är viktiga. Golf är ett spel som kräver långa perioder av fokus och känslomässig kontroll, vilket kanske är en av dess största utmaningar. Nu förväntar jag mig inte att du ska arbeta på nivå med ett PGA Tour-proffs, men det finns vanligtvis möjligheter för de flesta spelare att göra justeringar i förhållande till deras erfarenhet av spelet.

Ge varje skott den uppmärksamhet det förtjänar och fortsätt

Här kommer den del av artikeln där jag ger dig det enkla svaret. Det låter för lätt för att vara sant, men de stora begreppen är lätta att förstå men svåra att omsätta i praktiken, som med de flesta saker i golf konsekvent.

Jag fortsätter att hitta olika sätt att säga samma sak, men det är vad tränare i allmänhet behöver göra för att ändra beteenden.

Existerande i utrymmet mellan att inte bry sig och att bry sig för mycket kan i allmänhet uppnås genom att förbinda sig till följande process på kursen.

  • Gå igenom en analys före varje skott. Tänk på saker som din lögn, vindförhållanden, höjdförändringar, besväret kring ditt mål etc. Detta behöver inte ta två minuter!
  • Åtag dig till ditt mål, klubbval och teknik.
  • Ha en pre-shot rutin. Till exempel väljer jag mitt mål bakom bollen, tar två gungor och justerar mig sedan.
  • Utför skottet!
  • Gå kort igenom en rutin efter skottet. Om det är ett bra resultat, internalisera framgången. Om det inte är vad du hade hoppats på, gå igenom en snabb icke-emotionell analys.

Om du kan åta dig att gå igenom en liknande process före varje skott blir du en bättre golfspelare oavsett vad som händer.

Detta tog mig väldigt lång tid att förstå, men varje skott du träffade verkligen är en oberoende händelse. Alla skott tillsammans påverkar din slutliga poäng, men jag tycker att det är bäst att närma sig var och en som en ny, annan omständighet. Det hjälper dig att fatta bättre strategiska beslut, och ännu viktigare, hjälpa till att dela upp dina känslor. Återigen, muccccccchhhhhh lättare sagt än gjort! Jag förstår inte det här hela tiden.

Så när du träffar en vandrande körning in i träden och du fortfarande smyger över ditt misstag är det här skottet slut. Din nya uppgift är att fatta bästa möjliga beslut med det aktuella skottet och inte låta den tidigare händelsen påverka det beslutet, som med många spelare försöker slå ett hjälteskott för att kompensera för misstaget.

Om du kan engagera dig i den här filosofin och medvetet arbeta med den, garanterar jag att många bra saker kommer att hända i ditt golfspel, och det kommer inte bara att bli din poäng. Du har också en hälsosammare relation med golf och kommer sannolikt att få mer tillfredsställelse ur spelet.

Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.