EXKLUSIVT INTERVJU MED COLIN MONTGOMERIE – Golfnyheter

0 0


Innan han uppträdde vid veckans Senior Open på Sunningdale, talar Colin Montgomerie om sin återkomst till tävlingen i Storbritannien, hålla jämna steg med den yngre generationen Seniorspelare och vad som krävs för att Europa ska behålla Ryder Cup

Det har gått ett tag sedan du tävlade i Storbritannien, hur mycket ser du fram emot att tävla i Senior Major på hemmamarken och på din nya hemkurs?
Jag ser verkligen fram emot det. Efter att inte ha vunnit ett R & A-tävling förut – jag blev andra i The Open to Tiger Woods 2005 och andra plats på den brittiska amatören 1984 till José Maria Olazábal – det skulle vara fantastiskt att vinna en, uppenbarligen. Priset i år är att den som vinner får en inbjudan att spela i 150th Öppet mästerskap i St Andrews nästa år, vilket skulle vara en riktig firande av golf och en enorm ära att vara en del av. Efter att ha flyttat nyligen från Windsor till Sunningdale är det definitivt ett hemmaplan, så jag ser verkligen fram emot det.

Du känner till Sunningdale’s Old Course nog bättre än någon annan den här veckan. Hur har kursen förändrats, om den har gjort, under åren du har kommit hit?
Jag tror att det är till sin kredit att det faktiskt inte har förändrats. Jag minns att jag spelade här i Walker Cup 1987, och för mitt öga har Old Course inte förändrats mycket alls. Ja, träden har vuxit lite, men det är fortfarande Sunningdale. Det finns ingen skillnad. Hålen har inte förändrats. Jag tror att de har tagit ut en mittbunker vid 16, men det handlar om det. Det är en riktig kredit och komplimang till vad det var tidigare. Det är en utmärkt golfbana. Det finns tre mycket korta par 4s – den 3: e, 9: e och 11th, men de är också mycket farliga. Om du hamnar på fel sida av dem kan du skynda dig och du känner dig som en idiot som gör det på dessa hål. Från tee ser de ut som fågelchanser, men du kan tjäna fem i bråttom. Och det finns några fantastiska par fours – 2, 5, 6, 10, 12, 16, 17 och 18 – de är alla bra, solida hål. Jag hatar att använda ordet “senior” golf – vi gillar att kalla oss mästare eller legender eller vad det än kan vara – men för Senior Open tror jag att det inte finns någon bättre bana att spela. Det är väldigt spelbart för alla här.

Var skulle en vinst denna vecka rankas tillsammans med dina andra golfprestationer?
En vinst i veckan skulle vara precis där uppe. Den största prestationen jag någonsin har haft var att vinna precis längre fram i Wentworth tre gånger i rad. Det var min största prestation, att vinna BMW PGA, som det är nu, ’98, ’99, 2000, det var min största prestation, det säger jag alltid. Att vinna Senior Open på 58, mot många bra 50-åringar, skulle vara där uppe. De tre Wentworth-troféerna är stolta över platsen i troféskåpet, men den här skulle vara precis bredvid dem, försäkrar jag er. Jag vet att det är ett reducerat fält i år, och ett antal toppamerikaner har inte klarat sig, men samtidigt, när man tänker på vem det är – Langer, Jiménez, Tom Lehman och alla de bra amerikaner som har kommit över, det kommer att bli väldigt tufft.

Många golfare når 50 och säger att de inte kommer att spela seniorgolf. Åtta år senare, har du någon aning om hur du skulle ha fyllt det tomrummet i det konkurrerande surret?
Det var vad det var. Jag tittade på min egen familj och min enda far, som du hatar att säga, 50, du kände att det var äldre än vi är nu. Varje generation blir tio år yngre på många sätt och när jag fyllde 50 var jag bara inte redo. Jag trodde att jag skulle bli det men jag var bara inte redo att sluta tävla, och den ambitionen var fortfarande kvar. Enheten var fortfarande kvar. Viljan att vinna var fortfarande kvar och jag ville inte förlora den. Så jag gick ut på Champions Tour, och ja, vi hade framgång. Jag vann två stora och här är vi. Jag har fortfarande den elden och jag har fortfarande den ambitionen att vinna. Om så är fallet, ja, jag ska köpa ett par labradorer och flytta till St Andrews och gå hundarna på West Sands Beach. Men samtidigt, tills det händer kommer jag att spela här. Jag älskar det. Jag älskar tävlingen. Jag älskar hela scenen med konkurrenskraftig golf, och så här är vi 58 och vi går fortfarande starka.

Ett litet men växande antal spelare lyckas fortfarande spela de vanliga turnéerna och seniorturerna. Ser du detta som en trend då spelare stannar längre och med framstegen inom modern utrustning?
Som jag tycker gillar jag inte ordet “Senior” när det gäller turnégolf, men det faktum att du har fått Phil Mickelson att tävla på Champions Tour och sedan gå ut och vinna US PGA Championship bevisar att 50 är nej längre ett hinder för framgång på alla nivåer i spelet. Stewart Cink vann på PGA Tour förra månaden på 48, och Lee Westwood är också där ute och tävlar om titlar. Fifty är de nya 40, eller 35 jämna, så det är bra på det sättet.

Skotsk golf har gått igenom en karg fläck när det gäller turnéstjärnor, så du måste vara glad att se Bob MacIntyre göra så bra?
Bob är fantastisk. Jag var mycket imponerad av hela hans attityd på The Open förra veckan. Han vägrade att backa och gick ut i all attack. Jag älskar det i honom och jag tror att det är därför han kommer att göra extremt bra. Han är inte nöjd, som ett antal spelare är, med femte eller sjätte plats. Bob gick för allt, han försökte vinna den golfturneringen, och det är vad som kommer att stå honom bra. Han har rätt i Ryder Cup-laget nu, och den att aldrig säga-dö-attityden skulle vara lysande i ett Ryder Cup-format.

Ser fram emot den kommande Ryder Cup. Som en tidigare kapten själv, vad är Pádraig [Harrington] letar efter mellan nu och när han måste göra sin kaptenens val?
Han letar efter vinnare. Han letar efter människor som kommer att gå för det. Han letar efter Bob MacIntyres i denna värld. Hej, Ian Poulter, du vet, den typen av kille som inte kommer att komma tillbaka från striden. För att jag säger er, utan europeiskt stöd kommer det att bli 99 procent amerikanska fans och det kommer att bli svårt. Så du vill ha spelare som har den attityd som aldrig säger sig och som inte bryr sig vem de spelar,
Varje lag som vill ha tillbaka det är verkligen klart för det, och det amerikanska laget ser väldigt starkt ut. Padraig har jobb på händerna, ingen tvekan om det. Det kommer att vara nära, det vet vi, och han kommer att göra sitt yttersta för att göra laget redo att utföra.

Om valen var i morgon, tror du att McIntyre skulle vara med?
Det är en mycket bra fråga. Att välja en rookie i Amerika är ett svårt val, för du brukar leta efter en erfarenhet. Jag valde en rookie i Edoardo Molinari, trots att jag sa att jag skulle välja en rookie. Men en, det var hemma, så vi hade det europeiska stödet. Två, hans bror, Francesco, behövde stöd, och det gick bra och han råkade vinna den senaste turneringen. Det är svårt att välja en rookie i Amerika, men om du väljer en rookie skulle Bob vara den du skulle välja.
Vad tycker du om de ändringar som gjordes i urvalsprocessen?
Det amerikanska laget har sex val i år, vilket förmodligen är ungefär rätt med tanke på året vi har haft, medan Europa bara har tre, med nio automatiska val. Som kapten skulle jag gärna ha haft 12 val om European Tour har tillåtit mig. Jag tror att 12 val är ditt starkaste lag. Du väljer bara ditt lag, laget som du tror kommer att vinna, och inte sex killar som en eller två av dem kanske inte har nått topp 12. Så vi begränsar oss på ett sätt genom att bara ha tre val, men det fungerar okej för honom. Han har de nio som han vill ha tror jag i det här skedet, med Shane Lowry som nu kommer in i veckan efter en bra Open-prestation. Han skulle vilja ha honom som en tidigare Open Champion, någon som kunde vinna, som jag sa tidigare.

Vad tror du att Pádraig kommer till festen som kapten?
Jag tror att jag upptäckte att när jag var kapten för 11 år sedan nu handlar det om förberedelser. Du måste vara beredd. Du måste vara flexibel och du måste vara beredd. Du ska få ditt lag på den första tee förberedd för att spela och det är hans jobb och han kommer att göra det mycket väl med att vara den statistiker som han är. Han kommer att få kartlägga allt. Han har haft ett extra år också, så han har haft tre år att förbereda, i motsats till två. Det är hans fördel, och Steve Stricker också, de är i samma båt, men han kommer att vara beredd och det är allt du kan göra. Du skickar dina killar ut och på första tee och du tappar kontrollen, du tappar kontrollen över laget och du hoppas bara i helvete om fyra timmar eller så tar de tillbaka något, en poäng eller en halv poäng. Men förberedelser, det är allt han kan göra. Jag kunde ha lämnat Celtic Manor med huvudet högt om vi hade tappat Ryder Cup där, eftersom jag förberedde mitt lag 100 procent och det var inget mer jag kunde ha gjort.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.