Granskning – Easton EA70 AX droppstolpe, extra vikt, extra kul

0 0


Dropperstolpar på gruscyklar? Jag har varit lite skeptisk till dem sedan de avslappnat började dyka upp på scenen. När det gäller mountainbike är dock en dropper en absolut nödvändighet i mitt sinne. Oavsett min skepsis var jag upphetsad över chansen att ge Eastons nya EA70 AX dropper post på min lokala grus terräng. Efter veckors test har mitt hjärta mjuknat upp lite till tanken på att ha en dropper för grusridning.

Spec & Vikt

Easton EA70 AX droppstolpe framifrån

När gruscyklar börjar se ut och cykla mer som mountainbikes från mitten av 90-talet har droppare långsamt börjat ta sig in i drop-bar-scenen. EA70 AX är Eastons första dropper för gruscyklar med flera funktioner som är subtila men avsiktliga.

Det finns bara två alternativ på EA70 AX, som båda delar samma 27,2 mm diameter och 50 millimeter körning. Båda stolparna är endast tillgängliga med intern fräsning och totala längder på 400 eller 350 mm beroende på din sitsrörslängd. Easton designade EA70 med en 0 mm offset-säteklämma som använder ett 2-bultsystem för enkla justeringar.

Easton EA70 AX dropper stolpe spak

Inkluderat med mitt inlägg var Eastons prototyp EA90 fjärrhandtag som har en smart design och position (mer om det en annan gång). Vikten på min 350 mm stolpe kom in vid 403 gram, precis i linje med Eastons påstådda vikt på 400 gram. Detaljhandelspriset för detta inlägg sätts till mycket konkurrenskraftiga $ 185

Easton EA70 AX droppstolpe från sida

Easton EA70 AX dropperstolpe på botten

Jag tillbringade den sista sommaren och hela Fallet på att köra EA70 på mitt Pivot Vault. Vault har ett något högre sitsrör för ett storlek medium så jag valde en 350 mm stolpe som visade sig vara den perfekta längden. Beroende på din cykels geometri och din personliga passform skulle jag göra noggranna mått för att se till att du får rätt längdpost. Installationen av posten var enkel. Easton designade EA70 för att fungera med endera änden av en växelkabel om vissa förare vill använda stolpen med en GRX-dummy-spak. Eftersom jag använde Eastons prototyp EA90-fjärrkontroll installerade jag kabeländen på sadelstolpen för att göra det lättare att ringa i spänningen.

Easton EA70 AX dropper stolpe spak

Jag tillbringade mina första parresor för att bli bekväm på cykeln med EA90-spaken som sitter precis bredvid min vänstra växel. Spaken är stor men mycket lätt att hitta i dropparna och tittar nerför spåret. Jag kunde se att den här spaken är lite irriterande för ryttare med större händer, men med mina genomsnittliga vantar var jag och har varit bekväm med fjärrkontrollens position på stängerna.

När jag väl hade fått min passform började jag uppskatta att ha lite spelrum när jag sjönk. De flesta av våra grusridningar i södra Kalifornien innebär branta och lösa eldvägar där det går långt att kunna ha lite extra utrymme att luta sig bakåt. Även med bara 50 mm droppe, fann jag att jag sjönk lite snabbare och snurrade valvet lite mer än vanligt. Jag skulle inte säga att med min dropper gjorde min cykel mer kapabel men det har gett mig lite extra självförtroende och gjort det möjligt för mig att vara lite mer lekfull. Jag har mer än tillräckligt många timmar på mitt inlägg för att känna mig säker på dess hållbarhet. Jag hade ingen läckande olja eller nedbrytning i returhastighet under mina timmar på denna dropper.

Jag handlar om att ha lite roligare och EA70 AX gav precis rätt kul för mina genomsnittliga grusritt. Jag skulle inte säga att droppare för gruscyklar är lika revolutionerande som för mountainbikes, men när jag fick chansen skulle jag med största sannolikhet välja att köra en för att bli lite mer rowdy.

EA70 AX Dropper säljs för $ 239,99 med en fjärrkontroll och är tillgänglig nu.

eastoncycling.comSource link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.