HENRIK STENSON LEDAR FÖRSTA VINNARNA FÖR ATT OMEGA DUBAI ÖKNAR KLASSISK ÅTERVÄNDNING – Golfnyheter

0 3


Tidigare bosatt i Dubai och OMEGA Dubai Desert Classic-vinnare Henrik Stenson har uttryckt sin glädje över att återvända för att tävla i årets tävling, i 50-årsjubileet för Förenade Arabemiraten.

När landet firar sitt gyllene jubileum 2021, arrangeras turneringen för 32: e gången och Stenson har varit en vanlig funktion och tejpade den i de tidigare 20 utgåvorna.

“Det är fantastiskt att tänka att Förenade Arabemiraten firar sitt 50-årsjubileum i år och att jag bodde i Dubai i nästan tio av dessa år”, säger Stenson. ”Det är alltid fantastiskt att vara tillbaka i Dubai. Emma och jag gifte mig här 2006, och det känns fortfarande väldigt mycket som hemma. “Jag har haft mycket framgång i regionen – jag har vunnit OMEGA Dubai Desert Classic på Emirates Golf Club, DP World Tour Championship och även i Qatar, så jag känner mig bekväm här ute.”

44-åringen har ett fantastiskt rekord i OMEGA Dubai Desert Classic och vann 2007-utgåvan med en birdie den 18: e för att utesluta Ernie Els med ett slag med Tiger Woods tredje, förutom sju andra topp-tio finish. ”Jag tror att jag antagligen har spelat fler omgångar på Majlis än någon annanstans på Tour, så när det gäller turneringsförberedelser kommer jag att basera det mestadels på att vänja mig vid de förhållanden som banan är i, för jag känner layouten bättre än de flesta ”, Sa Stenson. ”Majlis är en av de banorna som jag aldrig blir uttråkad av och alltid tycker om att spela. Förhoppningsvis kommer min kunskap om det att bli en fördel i år. ”

Att gå med i Stenson är en rad tidigare vinnare som också återvänder till evenemanget, inklusive Miguel Angel Jimenez, Haotong Li, Stephen Gallacher, Thomas Bjørn, Rafa Cabrera Bello och Alvaro Quiros. Nyligen stora mästare och tidigare vinnare Sergio Garcia och Danny Willett är också i fältet tillsammans med tre gånger vinnare Ernie Els och försvarande mästare Lucas Herbert. Jimenez gjorde sin första utflykt på Emirates Golf Club 1990 och kommer att spela upp det vid evenemanget för 27: e gången, med sin seger 2010 efter en play-off-seger mot Lee Westwood. Spel på evenemanget kan hittas här

Spanjoren gjorde fyra Ryder Cup-framträdanden i sin karriär och var två gånger vice kapten 2012 och 2014. Han har många European Tour-rekord, inklusive det högsta antalet start (710) och han har gjort 10 hål-i-ett på Tour, att slå rekordet som Colin Montgomerie tidigare haft. “Jag älskar att komma tillbaka till Dubai varje år och den här turneringen har en speciell plats i mitt hjärta”, säger Jimenez. “Det har alltid varit ett bra ställe att spela golf och som det första evenemanget som European Tour höll i regionen är OMEGA Dubai Desert Classic en av de viktigaste för spelarna.”

Skottlands Gallacher är fortfarande den enda spelaren i turneringshistorien som har vunnit titeln i back-to-back-åren har segrat 2013-14. “Jag älskar att komma tillbaka till det här evenemanget eftersom Majlis är en bana jag vet att jag kan spela bra på”, sa Gallacher. ”Varje gång du kommer till en plats där du har vunnit tidigare ger dig självförtroende – och att, förutom den lätta brisen du ofta får och luftfuktigheten, får mig att känna mig bekväm. “Att vinna OMEGA Dubai Desert Classic två gånger i rad är verkligen en av höjdpunkterna i min karriär hittills och jag skulle gärna vilja lägga till en tredje.”

Kinas Li, som blev den första asiatiska spelaren som vann titeln 2018 med en en-seger över Rory McIlroy, är också angelägen om att fördjupa sig i Emirates Golf Clubs bekanta sevärdheter och ljud. “Detta är ett speciellt evenemang på European Tour och en som jag alltid ser fram emot att spela”, säger Li. “Jag har fantastiska minnen från att vinna för tre år sedan och det skulle vara trevligt att få fler minnen i år.”

Ett elitfält har samlats på Emirates Golf Club inklusive stora mästare Justin Rose, Collin Morikawa, Shane Lowry, Graeme McDowell, Ernie Els, Martin Kaymer och Padraig Harrington, och otaliga Ryder Cup-stjärnor inklusive Lee Westwood, Tommy Fleetwood, Ian Poulter, Tyrrell Hatton, Paul Casey, Rafa Cabrera Bello och Matthew Fitzpatrick, alla kommer att tävla om Dallah-trofén.

I den 32: e iscenesättningen av turneringen kommer deltagandet endast att vara för inbjudna gäster, men åtgärden kommer att strålas till en världsomspännande publik på vanliga sändningsnätverk, och höjdpunkter och exklusivt innehåll kommer att delas på OMEGA Dubai Desert Classic sociala medier kanaler.

För att se de senaste oddsen på turneringen tack Klicka härSource link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.