Higgo flyger högt på Gran Canaria – Golfnyheter

0 0


Sydafrikas Garrick Higgo höll utmaningen med Maximilian Kieffer att vinna sin andra European Tour-titel vid Gran Canaria Lopesan Open.

21-åringen från Johannesburg kortade den lägsta omgången av sin europeiska turnékarriär med en 63 på dag tre för att sätta sig i förarsätet och han hade utökat sin ledning till fyra skott vid svängen i sista omgången.

Kieffer, som fick ett play-off-nederlag förra veckan i Österrike, spelade nio på baksidan på bara 30 skott för att skriva på en 62 och höjde på pressen, men Higgo höll sig sval och registrerade ytterligare 63 för att få 25 under par och försegla en tre-skott seger.

Dansk Jeff Winther plockade upp fyra skott i sina sista tre hål för att teckna för en 64 och komma till 21 under och avsluta tredje, två skott bortom Englands Sam Horsfield.

Higgos jungfruliga seger vid förra säsongens Open de Portugal kom i hans sjunde tävling och den här triumfen på Meloneras Golf anländer till hans 24: e. Vinsten tar honom till en 65: e karriär på världsrankingen.

”Det är overkligt. Jag kan inte sätta ord på det, det känns fantastiskt, ”säger Higgo, som blev professionell 2019 efter examen från University of Nevada i USA. ”Fåglarna på nio och tio var stora för mig när det gäller mitt självförtroende, men det var inte över förrän det sista hålet verkligen, så det var lite stressigt. Det var första gången någonsin att jag hade en ledning som gick in i sista omgången, eftersom alla mina andra vinster har varit bakifrån. Så jag vet hur det är att slå någon och jag visste att det kunde förändras även den 17, så jag försökte bara hålla mig i striden.

”Jag pratade faktiskt med Gary Player i går kväll och han sa bara att det inte finns något som leder och du borde spela som om du är två efter, så det var trevligt från honom. Mitt spel trenderar definitivt på rätt sätt. Jag har jobbat hårt och det finns saker jag kan bli bättre på, så jag tar bara varje vecka när det kommer och ser vart mitt spel går. ”

Klicka på för den sista topplistan här.

Garrick Higgo – Vad finns i väskan
Förare: Titelist TSi3
Fairway trä:
Titelist TSi2
Hybrid:
Titleist 818 H2
Järn: Titleist T100 (4-PW)
Kilar:
Titleist Vokey SM8 (50˚, 54˚, 60˚)
Putter:
Scotty Cameron T5.5 Proto
Boll:
Titleist Pro V1xSource link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.