Hot-shot Higgo slår igen! – Golfnyheter

0 0


Garrick Higgo fortsatte att skriva sitt eget kapitel i European Tour historieböcker när han drog till en andra seger på tre veckor vid Kanarieöarnas mästerskap 2021.

Bara 14 dagar efter att han lyfte pokalen vid Gran Canaria Lopesan Open med en rekordlåg poäng på 255 i European Tour, flyttade en avslutande 64 med en hole-in-one honom till 27 under och gav honom en seger med sex skott på Golf Costa Adeje .

Higgo, 21, som nu är femte på Europaturneringsrankingen och är på väg att bryta sig in i världens topp 50 sa: ”Jag kan inte tro att jag har lyckats vinna igen så snabbt! Mitt spel har varit bra, så på vissa sätt kan jag tro det också. Jag har jobbat väldigt hårt på många små saker och jag har också accepterat vad som fungerar för mig och har fastnat med det. Jag tror att det har varit en stor sak. Om jag inte spelar lika bra letar jag inte efter något, så jag ska försöka fortsätta.

Australiensiska Maverick Antcliff var Higgos närmaste utmanare, ett skott från Finn Tapio Pulkkanen, med hemmafavoriten Adri Arnaus, förra veckans vinnare Dean Burmester, dansken Nicolai Højgaard, Englands Andrew Johnston och irländaren Niall Kearney på 19 under.

Men alla ögon var riktade mot Higgo när han tog sin poäng över de 12 omgångarna på Kanarieöarna Swing till 68 under och skickade rekord tumlande. En tredje European Tour-seger på bara hans 26: e tävling gör honom till den snabbaste sydafrikanska till tre segrar, inklusive Majors och världsmästerskap i golf, och han matchar också rekordet för Tiger Woods för det minsta antal tävlingar som behövs för att hävda tre European / PGA TOUR vinner sedan 1990.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.