LAGSFART HITTA FRAMT PÅ CENTURION – Golfnyheter

0 0


Lee-Anne Paces team har en liten ledning i Arama Team Series i Centurion

ANNE-Lise Caudal och amatören James Carson Heard levererade på det sista hålet för att säkra en smal ledning i första omgången för Lee-Anne Paces kvartett på Aramco Team Series $ 1 miljoner som hölls på Centurion Club i Hertfordshire.

Först trollade franska ess Caudal fram ett magiskt långdistanschip som rullade in för fågel på Centurion Clubs 18: e hål. Och lagkamraten Carson Heard följde upp med en suverän upp och ner från sanden för ytterligare en sen vinst för att lyfta Paces lag till 16 under par. Stämningen var tillräcklig för att lämna dem en klar av Team Simmermacher, med ytterligare ett slag tillbaka till Team Williams och Team Cowan. Den fjärde medlemmen i Paces formgrupp var Carolin Kauffmann, som gjorde fem fåglar.

Pace sa: ”Det är så fantastiskt att spela i det här formatet. Du går bara för allt, gå för fåglarna. Jag tror att det inspirerade mig, definitivt. Carolin gjorde så många putter där ute, Anne-Lise hade chip-in på det sista hålet och sedan kom vår amatör James in med tre fåglar på de nio sista, så det var enormt för oss. ”

Caudals 45-yard chip-in glädde gallerierna runt den natursköna finalen, men det blev ingen överraskning för henne. Hon sa: ”Min chipping har varit riktigt bra för, jag vet inte hur många veckor nu, och ja, det gick in. Jag var väldigt glad för mig, för min poäng, men väldigt glad för laget. Jag såg att om vi gör två fåglar på den sista kan vi leda, så det var väldigt viktigt. ”

Simmermachers lag serverade sin egen stora finish mindre än en timme tidigare när Karina Kukkonen höll ut för birdie från djupt grovt med en 90-yard pitch. Det var ett passande sätt för henne att avsluta en färgstark runda som började med en örn vid öppningshålet. Kukkonen sa: ”Jag tänkte på något sätt, om jag skulle göra det. Jag var som ‘vad som helst’, jag gick bara och slog på den – och jag kunde inte ens se att den rullade in. Jag måste fixa min syn! “

I 54-hålsevenemanget kommer tre proffs tillsammans med en amatör med två bästa poäng på varje hål att räkna. Och formatet visar sig vara populärt, inte minst hos Team Williams. Tidig start Chloe Williams ledde Cloe Frankish, Mireia Prat och amatören Mia Baker till 14-under-par och var snabb att berömma formatet.

Williams sa: ”Jag har ett fantastiskt team och vi hade bara så mycket kul. Vi studsade av varandra, hjälpte varandra och jag ser verkligen fram emot resten av veckan. ”

De 108 kvinnliga proffs tävlar också om en individuell krona som erbjuds på Centurion Club och Skottlands Kelsey MacDonald (huvudbild) har en andel av ledningen. Hon avfyrade en bogey-free 67 och är framme på sex-under-par tillsammans med den holländska stjärnan Anne Van Dam och Tysklands Leonie Harm.

MacDonald, 30, sa: ”Jag är riktigt chuffed med det. Det har länge kommit. Mitt spel har varit där ett tag. Jag har bara inte kunnat sätta ihop det i en omgång. Så jag är bara glad. Jag började bra, slog räddning till nio meter till en början och gjorde örn, så det var bara ett enormt boost. Men jag tror att banan passar mig bara rent längd. Det spelar mjukt, ganska långt och jag är nog en av de längre hittersna, så det är en enorm fördel. ”

Tysklands Leonie Harm fick det till sju-under-par, men ett tappat skott till sist såg henne falla tillbaka i en slips för ledningen. Och hon och MacDonald förenades sent på dagen av det holländska esset Anne Van Dam, som örnade det sista hålet.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.