När allt förändrades: Inuti UAE Tour COVID-utbrottet

0 3


När 2020 slutar har vi alla funderat på ett mycket ovanligt cykelår. För mig började säsongen med en resa för att täcka UAE Tour. Det är ett lopp jag har täckt tidigare och en som vanligtvis inte är så dramatisk. I år gjorde det dock en upplevelse som jag inte snart kommer att glömma, eftersom jag blev upptagen i början av slutet av cyklingens COVID-oskuld.

Det här är historien om de sista dagarna av den konstigaste arbetsresan jag någonsin har gjort.


Mellanmål på efterrätt på ett lyxhotell uppe på sluttningarna av Jebel Hafeet, det var lätt att komma ihåg varför jag gillade att komma till UAE Tour.

Det veckolånga WorldTour-evenemanget lockar några av cykelns största namn till en avslappnad miljö där optimismen för den kommande säsongen alltid är hög och intervjuerna vanligtvis är bra. Och när du inte chattar med en ryttare eller lämnar in en historia, som journalist som täcker loppet, njuter du vanligtvis av en naturskön ökenvy eller kvalitetsboende, eller båda, som var fallet i pressrummet på scen 5 av årets lopp.

Efter att ha sett Tadej Pogacar-toppen Alexey Lutsenko och Adam Yates på evenemangets signaturklättring började jag sätta ihop några anteckningar och citat för en berättelse om den framtida turneringsvinnaren och hoppade sedan in i en mediebil för att gå till Abu Dhabi.

Min UAE Tour-upplevelse gick så bra som planerat fram till den tiden.

Den kvällen gick jag in i skymningszonen, och jag tror inte att jag verkligen har gått sedan dess. När jag ser tillbaka på det nu är det svårt att inte bli slagen av hur dramatiskt saker och ting förändrades på ett ögonblick.

Verkligheten i koronaviruspandemin slog hem för världen av pro cykling – och för mig personligen – på natten till torsdagen den 27 februari, när jag förberedde mig för att sova lite i ett hotellrum skulle jag lära känna bättre än jag hade någonsin velat.

Inuti den förgyllda buren. Foto: Dane Cash

Vår första indikation på att något pågick kom i form av en kryptisk begäran från rasmediekoordinator om att inte lämna vårt hotell. Tanken att detta på något sätt kan vara kopplat till ett virus som fortfarande bara nämndes ibland i nyheterna – som bara just började påverka Italien – var långt ifrån mitt sinne då.

Någon gång runt midnatt gick jag ner till hotelllobbyn, där jag stötte på flera välanslutna europeiska cykeljournaler som rasande skrev på bärbara datorer och smartphones. Något var uppe.

Jag frågade en av dessa journalister om han kunde leda till mig. Han gjorde: Tävlingen avbröts på grund av koronavirusproblem. Hälsokontroller pågår.

När jag började skicka snabba brandmeddelanden till mina CyclingTips-kollegor, krypande för att rapportera om en historia, filtrerades fler nyheter in i UAE Tour journo-bubblan när källor på teamhotellet ungefär en kilometer bort började fylla i sina journalistkontakter. Två anställda vid UAE-teamet hade testat positivt för koronavirus.

När vi sammanför en historia kom det officiella ordet från loppet och bekräftade den nyheten. Då blev det verkligen galet.

Bland UAE-teamets Emirates-led var Tadej Pogacar, som skulle gå på mycket mer lysande resultat när säsongen återupptogs.

De av oss i lobbyn märkte säkerhetssamling vid huvudutgångarna och började också blockera tillgången till utomhusbaren. Det krävdes inte en raketforskare för att ta reda på vad som pågick. Hotellpersonalen skulle inte ge oss mycket information, men det var tydligt att vi inte skulle komma ut – och “vi” inkluderade också hotellets gäster som inte var associerade med loppet.

Detta var på riktigt. Tävlingsmedia och personal begränsades till vårt hotell och ryttarna begränsades till deras.

När vi kom in på de små timmarna på fredag ​​morgon vid denna tidpunkt fick vi veta att vi skulle testas för koronavirus och skulle få lämna bara i väntan på dessa resultat. Så började ett väntande spel som skulle dras i någon form i två och en halv dag.

Min berättelse lämnade in CyclingTips, jag bjöd de andra sömnberövade tidskrifterna i lobbyn god natt och gick upp i rummet för att sova. När jag vaknade några timmar senare ombads vi att bo i våra rum. Mat skulle komma till oss. Det tog verkligen hem det att vi befann oss i en ganska ovanlig situation, och det blev desto mer oroande av det faktum att vi annars var helt i mörkret om vad som hände. Var det bara två fall? Blev de bekräftade? Hade någon på mediehotellet haft kontakt med dessa individer? Vad skulle hända om vi testade negativt? Mer till punkten, vad skulle hända om vi testade positiva?

Adam Yates (Mitchelton-Scott) svepte till tävlingsledningen vid Jebel Hafeet. Med avbrytandet av de sista två etapperna var det där den sista GC landade.

För de flesta tidskrifter som täckte loppet var den enda kontaktpunkten mediekoordinatorn, som var full av meddelanden från oss alla som försökte ta reda på vad som hände. Det var inte mycket han kunde berätta för oss, och så, begränsat till våra rum utan kunskap om vad i helvete händer, började de många medlemmarna i presskorpset som täckte UAE-turnén skicka meddelanden till varandra, både individuellt och alla tillsammans i en stor tråd.

Avskuren från omvärlden på ett sätt som ingen av oss hade upplevt förut, jag lyckades hålla mig frisk mest tack vare WhatsApp och samlingen av journor som satt i sina olika rum precis nere i korridoren eller på en annan våning och väntade på att ta reda på vad skulle hända nästa. Istället för att hålla fast vid potentiella skopor som värdefulla varor delade vi det lilla vi visste med varandra.

Jag fick reda på att förarna i grunden var i samma båt och väntade med liten indikation på vad som skulle hända härnäst. Det fanns osäkerhet om de positiva fallen, men de nämnda var inte personer som jag hade haft nära kontakt med. Testet tog tid, men tjänstemän cyklade gradvis ryttare igenom på det andra hotellet.

Efter en upprörande väntan kallades vi ned i små grupper för att testas för koronavirus. Giro d’Italias direktör Mauro Vegni hanterade själv pappersarbete när vi gick in en för en för testet och blev sedan ombedda att återvända till våra rum.

Vad skulle hända om vi testade negativt? Mer till punkten, vad skulle hända om vi testade positiva?

Sedan väntades det naturligtvis mer. Vi hoppades få resultat den kvällen. Det hände inte. Förutom några minuter tillbringade jag prat med en handfull media hemma om den galna upplevelsen jag levde igenom, tillbringades min fredag ​​i en sömnberövad dis. Jag tittade på en säsong av The Crown på Netflix när jag väntade på att få reda på om jag hade ett virus som ingen verkligen visste något om.

När inga nyheter kom på kvällen lyckades jag äntligen sova lite.

Lördag kom med goda nyheter om att de flesta testerna på ryttarna hade visat sig negativa. Vår väntan fortsatte naturligtvis, liksom den fullständiga bristen på information från alla som skulle kunna berätta för oss vad som hände och vad som skulle hända härnäst.

Slutligen, på lördag eftermiddag, började negativa test rulla in. Moralen förbättrades när andra journalister delade sina goda nyheter, och äntligen fick jag veta om mitt negativa resultat.

Uppenbarligen innebar det att vi kunde lämna. Så vitt jag visste hade jag inte varit i nära kontakt med några positiva fall.

Tävlingsmediekontakten började sätta upp vår avgångsplan den kvällen, med en buss som skulle ta oss till flygplatsen tidigt på morgonen, men efter 48 timmars orolig väntan var jag inte angelägen om att hålla mig längre än jag var tvungen att . Jag anslöt mig till en annan medlem av presskåren och ringde en taxi för att ta oss till Dubai. Att lämna hotellet var ännu en skrämmande upplevelse. när säkerheten kollade över våra papper kändes det som om vi kanske aldrig skulle åka, men vi fick klarsignal, gick in i hytten och rullade iväg.

Peloton gör sin väg mot slutet av UAE Tour, med ett mysteriumvirus som lurar utom synhåll i sina led.

Inte långt efter att vi åkte gick båda hotellen tillbaka i låsning igen. De som fortfarande är där skulle till slut tillbringa minst en dag i karantän. Förare på flera lag skulle vara där mycket längre, till exempel Fernando Gaviria och Max Richeze, på sjukhus i 18 dagar.

Trådlöst kopplat från det ögonblick då vi först ombads att bo på hotellet, jag tror inte att jag verkligen blev lugnare förrän jag kom hem i Boulder efter ett flervalsmaraton med flyg. Jag blev testad på nytt, bara om det var ingen liten bedrift med tanke på hur lite testning som gjordes i USA vid den tiden – och lyckligtvis kom saker tillbaka negativa igen.

När jag lättade tillbaka i livet hemma vände viruset världen upp och ner. Sedan dess har det varit så.

När jag reflekterar över den vilda UAE Tour-upplevelsen som gav mig en avancerad titt på vart hela världen var på väg i år, kan jag inte låta bli att tänka på hur oförberedd vi alla var och hur dramatiskt saker har förändrats för alla sedan dess. Det ordet “karantän” låter inte riktigt lika främmande längre. Att stanna kvar är det nya normala. Men på natten den 27 februari var jag inte så väl anpassad.

Lyckligtvis, även när jag var ensam i det hotellrummet, var jag inte riktigt ensam, och det är något jag hoppas kunna bära med mig in i framtiden. Kamratskapet hos en sömnberövad, stressad och riktigt rädd presskorps hjälpte mig att få igenom den upplevelsen.

Mitt i all ångest var det tydligt: ​​vi var, och är fortfarande, allt i detta tillsammans.

Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.