Öppet mästerskap drabbat av högprofilerade frånvarande – Golf News

0 1


Den här veckans öppna mästerskap har drabbats av ett växande antal sena uttag på grund av påverkan av Covid-19, med den regerande mästarmästaren Hideki Matsuyama och den tvåfaldiga mästermästaren Bubba Watson som båda bekräftar att de inte kommer att spela upp det på Royal St George’s på Torsdag.

Bubba Watson är bland ett antal högprofilerade spelare som inte kommer att spela vid det 149: e öppna mästerskapet på grund av Covid-relaterade problem.

Matsuyama testade positivt för Covid-19 i USA den 2 juli, men han har inte visat några symtom och behållit hoppet om att resa till England. Återkomsten av ytterligare positiva PCR-tester och en oförmåga att bryta sig loss från isolering innebär att Matsuyama kommer att missa årets fjärde och sista major, en turnering som redan påverkas av spelarens uttag.

“Jag mår bra men har inte kunnat träna som förberedelse inför Open”, sa Matsuyama. ”Genom att kombinera det med den svåra resan till Storbritannien har mitt team och jag beslutat att det är bäst att dra sig tillbaka för att säkerställa allas säkerhet. Jag känner mig mycket saknad Open och ser fram emot att spela igen på St Andrews nästa år. Jag vill tacka de många golffans för deras fortsatta oro och stöd när jag strävar efter att återvända till det spel jag älskar så snart som möjligt. ”

Watson sa att han hade haft “direkt exponering” för någon som har testat positivt för Covid-19, vilket utesluter en resa Storbritannien för säsongens sista major. ”Medan jag är vaccinerad och har klarat det nödvändiga Covid-testet före resan har inte tillräckligt med tid gått för att jag bekvämt ska gå med i charterflyg [from the US] och riskexponering för andra spelare och personal ombord, sade han. Brendan Steele, från Kalifornien, har gått från reservlistan för att ta Watsons plats.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.