Rory går till en flygblad i Abu Dhabi – Golf News

0 2


Rory McIlroy fick sin säsong till en perfekt start då nordirländaren kardade fantastiska åtta under 64 i inledningsomgången av Abu Dhabi HSBC Championship.

Den fyra gånger stora vinnaren jagar fortfarande sin jungfrusegrar i turneringen, trots ett rekord som inkluderar fyra andraplatser, tre tredjeplatser, en topp fem och en topp 15. Men hans öppning 64 var hans lägsta runda någonsin i 11 framträdanden på Abu Dhabi Golf Club.

McIlroy kardade två fåglar i de inledande tre hålen, efter att ha startat på par-fem tionde, vilket han vederbörligen fågelade, och korsade till sex till i en felfri runda som lämnade honom ett slag fritt på toppen.

Ledande jagarpaketet var Tyrrell Hatton, som tecknade för en sju under 65 år, som inkluderade ett par örnar i hans första nio hål – öppnade sitt konto för säsongen med en tre på tionde innan han plockade upp en annan örn på nionde.

Fabrizio Zanotti var ett skott längre tillbaka på sex under, medan Romain Langasque och Rafa Cabrera-Bello delade femte plats på fem under. Försvarande mästare och regerande Race to Dubai-mästare Lee Westwood öppnade med en tre under 69.

McIlroy sa: ”Jag visste att 65 är det bästa jag har skjutit här och jag har skjutit det några gånger, så jag tänkte att vi ska försöka gå en bättre på nästa nio och jag kunde göra det. Kanske spelat lite bättre på vår första nio, men jag hålade några riktigt fina putter som kom in för fåglar. Mycket av det var mycket bra. Jag kände att jag för det mesta körde bollen bra, ett par virvlar mitt i omgången. Avståndskontrollen var riktigt bra. Jag slog också många fina järnskott, och ärligt talat var det förmodligen det bästa jag har satt dessa greener i Abu Dhabi under hela min karriär. Och jag har alltid kämpat för att läsa greenerna här, men jag fick snällt in ögonen tidigt och fortsatte. ”

Spelet försenades med tre timmar på morgonen på grund av dimma och avbröts sedan på grund av mörker med den första inställningen för att starta om kl 07.40 på fredag ​​morgon. Justin Rose var på tre under för sin runda efter 11 hål när spelet stoppades för dagen.

Klicka på för den aktuella topplistan för första omgången här.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.