Saker förändras: Låt inte nostalgi hålla dig tillbaka

0 0


golftips
Skaffa vår gratis e-bok

Registrera dig för nyhetsbrevet och få vår kostnadsfria 30-sidiga e-bok om kursstrategi!

golfnostalgi

Den senaste helgen inträffade en situation som var en viktig påminnelse för mig om golf och hur spel förändras. Det tog upp en intressant “dragkamp” som fortfarande inträffar mellan spelets förflutna och framtid, särskilt om hur man kan förbättra och skjuta lägre poäng.

Så jag skrev (tja, skrev) lite av en snabb uppsats för att utforska dessa idéer vidare.

Varför slår du förare?

Jag startade på det 10: e hålet på min hemmabana, som är en 380-yard par-fyra. Det är inte ett särskilt hårt hål utanför tee, så föraren är rätt strategiskt spel, enligt min åsikt.

En av mina spelpartners föreslog att eftersom den andra gruppmedlemmen och jag kan slå våra förare hittills (relativt honom), fanns det ingen anledning att använda dem. Han tyckte att det var ett misstag och att vi skulle lägga oss tillbaka eftersom hålet har ett ovanligt grönt komplex.

För många år sedan hade jag förmodligen kommit överens med honom. Mycket av den populära strategiska visheten var att inte slå föraren där du ”inte behöver” och spela för säkerhet utanför tee så mycket du kunde med en kortare klubb.

Men beväpnad med allt jag har lärt mig under de senaste 5+ åren vet jag att föraren ger mig den bästa chansen att lägga den lägsta poängen på hålet på lång sikt.

Jag var inte intresserad av att diskutera med honom just nu eftersom vi njöt av vår runda; Jag svarade med “golf är ett spel av närhet.” Jag slog sedan en 290-yardkörning i mitten, slog min kil till cirka 8 fot och missade birdie-putten för en rutinmässig par.

Om vi ​​hade mer tid skulle jag berätta för honom att läsa dessa två artiklar, men det lät som om hans sinne var bestämt:

Driver vs 3-Wood Off the Tee: Vad är rätt beslut?

Kan en konservativ strategi kosta att du slår av tröjan?

I en alternativ verklighet kunde jag ha blivit kilen över det gröna och utanför gränserna. Eller så kunde jag ha lagt mig tillbaka till 150 meter, slagit den nära och gjort fågel. Men inget av dessa scenarier spelar någon roll. Smart strategiskt spel i golf är inte om enstaka händelser – det handlar mer om att stapla oddsen till din fördel på lång sikt. Vi har en tydligare förståelse för hur poängsättning sker och hur man tar optimala beslut baserat på matematik och inte bara känslor.

Hur som helst tog utbytet upp en viktig påminnelse om golf och hur information förändras.

Det har alltid varit ett dåligt telefonspel

Jag är säker på att många av er spelade någon version av speltelefonen i skolan som barn. Läraren viskade ett ord eller en fras i en elevs öra, och när det kom sig runt cirkeln skulle det oundvikligen förändras.

Golf är inte annorlunda. Någon läser ett gungtips i en tidning eller tittar på en YouTube-video nu och später ut informationen till sina kompisar på området. Vanligtvis slutar det inte bra.

Golfare har alltid fastnat i en slinga av dålig, ofullständig eller vilseledande information. Det är en av anledningarna till att jag startade den här webbplatsen och nyligen lanserade Sweet Spot Podcast med Adam Young.

Jag tror inte att jag har alla svar, men jag är övertygad om att mycket av den information jag ger dig på den här webbplatsen ger dig en bättre chans att bli bättre. Mycket av det jag gör är att “avprogrammera” många av de myter som jag fick höra som juniorgolfspelare och som många av er har hört genom åren.

Håll huvudet nere och att svänga smidigt gör inte tricket!

Samtidigt har jag distribuerat massor av råd som jag tyckte var korrekta, men vid ny, bättre forskning har förklarats felaktiga (eller kanske en halv sanning). Jag försöker att inte vara envis och ändra min kommunikation när det är lämpligt.

Nostalgi kan vara en begränsande faktor

Den svåra delen med golf är att det finns mycket nostalgi. Och det borde finnas; det är ett underbart spel med en rik historia. Men när man tittar på information om förbättringar, massor av saker som sagts tidigare är inte sanna.

Till exempel har moderna bollflyglagar klargjort det rätta sättet att slå en blekning eller oavgjort. Det sätt som det brukade kommuniceras till spelare var felaktigt. Ändå lärde sig många golfare hur man slog oavgjort eller blekning med tekniskt fel råd. Men någon som jag kämpade i flera år för att försöka få en blekning eftersom jag hade fel kön. Nu tror jag att golfare har en mycket bättre chans att få det rätt eftersom vi har en mycket tydligare förståelse för vad som gör bollen kurva.

Dessutom har fraser som “drive for show and putt for dough” uppdaterats med mycket mer nyans och noggrannhet. Men det hindrar inte människor från att tänka på att Jordan Spieth hade sin dominerande sträcka 2015-2016 var att hans putter var så het (han var förmodligen den bästa järnspelaren i världen och sällan hamnade i trubbel med sin förare) .

Men eftersom respekt för det förflutna är så stark i golf ser jag fortfarande mycket motstånd mot nyare, uppdaterade idéer. Jag hör till och med det varje helg i golfsändningar när tidigare spelare fortfarande håller fast vid många av de saker som de fick höra när de började spela för decennier sedan.

Många rynkar pannan på ett grönt lässystem som Aimpoint när de först hör om konceptet (det gjorde jag också). Jag hör fortfarande det hänvisas till som om det är voodoo-magi. Men om de tog sig tid att lära sig det, skulle de veta att det är enkelt att förstå och baserat på logisk vetenskap. Det är inte att säga att använda en modern metod som Aimpoint för att läsa greenerna är enda sättet att göra det nu; det är bara ett annat verktyg som kan hjälpa spelare.

För att vara tydlig, Jag förklarar inte att all gammal information är dålig. Jag tror fortfarande att Harvey Penicks Little Red Book är en av de största, om inte de största, golfböckerna som någonsin skrivits. Det finns vissa grundläggande om spelet som aldrig kommer att förändras. Vad jag tror håller många spelare tillbaka är att de envist kommer att hålla fast vid äldre idéer bara för att “det är så jag lärde mig det.”

Du har aldrig gjort lärande i det här spelet

För mig är golf lite vackert mysterium. Jag älskar att lära mig mer om spelet och hur man blir bättre. Men samtidigt vill jag inte överbelasta mig själv med för många idéer, eller ännu värre, distribuera dem till er alla. Så jag försöker filtrera saker när det är lämpligt och hålla det så enkelt som möjligt.

Så när jag ber spelarna att spela bakgård och sikta på greenens mitt på de flesta hål, är det rådet rotat i att jag häller över massor av data från flera källor. Men det är svårt att övertyga människor att inte sikta på stift och försöka göra fåglar eftersom det är alltid så folk antog att de skulle sänka sitt handikapp.

Jag antar att min övergripande grund i den här artikeln / uppsatsen inte är att hålla fast vid det förflutna, särskilt när det finns tydliga bevis för att det finns ett nyare, bättre sätt att göra något i det här spelet. Så fungerar framsteg.

Samtidigt vill jag inte kasta ut barnet med badvattnet. Det är fortfarande massor av värdefulla lektioner att överlämnas generellt i golf. Jag antar att den hårda delen är urskiljande mellan de två.

Mitt mål är alltid att fortsätta gräva där ute för er alla och göra mitt bästa för att styra er alla i rätt riktning.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.