Swing Caddy SC300i Launch Monitor Review: Det kompletta paketet

0 1


golftips
Skaffa vår gratis e-bok

Registrera dig för nyhetsbrevet och få vår kostnadsfria 30-sidiga e-bok om kursstrategi!

swing caddy sc300i recension

Swing Caddy tillkännagav nyligen att dess SC300 lanseringsmonitor avbröts och ersattes av SC300i. Eftersom detta är en av de mest populära personliga lanseringsmonitorerna på marknaden var jag intresserad av att testa den nyare versionen för att se några meningsfulla förändringar.

I den här översynen går jag igenom uppdateringarna, testresultaten och hur Swing Caddy SC300i passar in i den växande marknaden för lanseringsskärmar till ett pris av mindre än 500 dollar.

sc300i recension

Det långa och korta av det

Kategorin för personlig lanseringsmonitor har exploderat under de senaste åren. Jag får e-post varje dag från läsare som stöter på mina recensioner och köpguide. Eftersom det finns fler alternativ, blir golfare förvirrade av vad som skiljer varje produkt från varandra. Jag gör mitt bästa för att styra människor i rätt riktning utifrån deras behov (du kan alltid kontakta mig här).

Swing Caddy är den ursprungliga innovatören i rymden. Man kan säga att Swing Caddy SC100 “startade” intresset för billiga lanseringsskärmar. År senare hittar jag fortfarande att jag rekommenderar deras produkter till de flesta av två skäl:

 • De är lätta att använda
 • De arbetar

Förlåt mig för kortheten. Jag uppskattar enkelhet i allt golf – oavsett om jag pratar om strategi eller teknikprodukter. Och enkelheten är varför Swing Caddy fortsätter att vara en av ledarna inom lanseringsmonitorer.

Många produkter jag har testat har appar som kan vara förvirrande eller kräver ytterligare hårdvara som din telefon eller surfplatta för att spela in bilder. Det sista jag vill ha är att golfare ska börja sina träningspassar och krångla med teknik som är besvärlig att använda. Swing Caddy 300i fortsätter varumärkets “enkla och effektiva” fördel.

Vad har förändrats?

Swing Caddy SC300 var en enorm hit. Det var exakt, enkelt att installera och erbjöd ytterligare funktioner över Swing Caddy SC200 +.

Det viktigaste jag gillar med SC300 är att den hade en medföljande app, men det krävdes inte för användning. Du har alltid haft möjlighet att snabbt sätta på den och se all din statistik (eller låta dem kallas högt). Om du ville synkronisera din telefon eller surfplatta med appen hade du det alternativet också.

De andra produkterna på denna prisnivå, Flightscope mevo och Rapsodo MLM, fungerar inte såvida du inte använder en app på din mobiltelefon eller surfplatta. För vissa är det ingen stor sak. Men för många andra golfare som jag har kommunicerat med är det en dealbreaker.

swing caddy sc300i recension
SC300i ser identisk ut som sin föregångare, men några av de inre komponenterna har uppgraderats

De SC300i mäter samma parametrar som original SC300:

 • Gunghastighet
 • Bollhastighet
 • Smash Factor
 • Carry & Total Yardages
 • Starta vinkel
 • Apex (max höjd)
 • Snurrfrekvens (endast med mobilappen)

Kanske är den största nyheten att den medföljande appen fick en bra uppgradering.

Swing Caddy har rensat upp användargränssnittet ganska mycket. Det finns förbättrad datapresentation för alla dina klubbar. Framför allt finns det ett alternativ att analysera din gunga med video. Den goda nyheten är det ägare av original SC300 kommer också att få den här funktionen. Här är några skärmdumpar från den nya appen:

swing caddy sc300i recension

Mitt test

Jag föredrar att testa lanseringsskärmar inomhus eftersom jag kan styra variablerna. Eftersom alla personliga lanseringsmonitorer är radarbaserade är det också ett styvare test för att se vilka enheter som har bättre sensor. Nästan vilken radarbaserad enhet som helst kommer att fungera bättre utomhus eftersom den har mer utrymme att se bollen resa. När jag går utanför intervallet har jag avvägningen att använda avståndskulor, vilket inte ger mig de mest exakta resultaten.

Den ursprungliga Swing Caddy SC300 hade mycket gynnsamma siffror jämfört med min SkyTrak (ett kamerabaserat, dyrare alternativ till $ 2000) på bärsträckor och bollhastighet. Men andra parametrar som startvinkel kämpade verkligen.

swing caddy sc300i
Jag testade SC300i kontra SkyTrak för att få en baslinje för dess noggrannhet

Eftersom SC300i har nyare komponenter förväntade jag mig att sensorn skulle vara lite mer exakt, och den levererade snyggt.

Här är jämförelser med SkyTrak på bäravstånd:

Klubb SkyTrak Carry Yardage SC300i Carry Yardage
Pitch Shot (LW) 58 55,5
SW 100 98,4
GW 124,5 127
9-järn 153 150
7-järn 175 173,7
Förare 268 264

Jag tyckte att dessa yardages var något mer exakt än tidigare SC300. Sammantaget, medan SkyTrak inte är perfekt (ingen startmonitor är), klarade SC300i sig extremt bra på bäravståndsmätningen. Alla dessa siffror är i linje med yardages jag har verifierat på flera produkter, inklusive Trackman och Foresight Sports GCQuad. Dessutom var min bollhastighet inom samma smala marginaler.

Den största förbättringen jag såg på Swing Caddy SC300i är med startvinkel. Den tidigare modellen hade siffror som var så mycket som 15-20% annorlunda än SkyTrak. Här är de lanseringsvinkelmätningar jag spelade in:

Klubb SkyTrak lanseringsvinkel SC300i lanseringsvinkel
Pitch Shot (LW) 29.5 27.5
SW 29 27.2
GW 23,5 22
9-järn 20.8 21.5
7-järn 17.2 17.7
Förare 15 15.6

Jag ägnar inte alltför mycket uppmärksamhet åt de flesta av mina klubbers lanseringsvinkel, utom med min förare. Det kan vara ett praktiskt verktyg för att optimera din förares avstånd.

Det var därför jag var glad att se att SC300i gav mycket mer tillförlitliga mått på lanseringsvinkel; detta gör det möjligt för golfare att experimentera med saker som bollposition, starthöjd eller till och med förarloftinställningar (var försiktig).

Hur SC300i passar in på marknaden

Som jag nämnde finns det många val bland personliga lanseringsmonitorer ($ 500 och lägre). Här är mina nuvarande rekommendationer kontra andra enheter.

PRGR och Swing Caddy SC200 +

PRGR och SC200 + är de bästa alternativen för personer med lägre budgetnivå.

För 199 USD är PRGR ett utmärkt val men är mer ett “utan krusiduller” -erbjudande. Det finns ingen fjärrkontroll, du måste justera klubbar manuellt och den mäter bara avstånd, bollhastighet och svänghastighet.

hur man mäter klubbhuvudets hastighet

Om du vill spara pengar men vill ha en mer polerad produkt än PRGR är Swing Caddy SC200 + fortfarande ett bra alternativ till 289 $. SC300i är lite mer exakt än SC200 +, men om du är villig att offra med en app och de extra mätningarna som startvinkel är SC200 + ett enormt värde.

kilövning
Swing Caddy SC200 Plus

Du kan läsa mina recensioner av dessa två alternativ här:

PRGR granskning

Swing Caddy SC200 +

Swing Caddy SC300i vs. Rapsodo MLM

Jämförelsen mellan Rapsodo MLM och SC300i blir lite knepigare. MLM är en fantastisk produkt till en liknande prispunkt. Men det finns några fördelar och nackdelar med att använda var och en.

rapsodo mlm

Baserat på mina tester är noggrannheten mellan de två enheterna jämförbar. Rapsodo har nyligen lagt till inomhusfunktioner, och jag tror fortfarande att deras app är överlägsen (även med den nya Swing Caddy-uppdateringen). Men det finns två huvudnackdelar:

 • MLM gör det kräver att du använder en iPhone eller iPad för att visa dina data. För vissa kan det här inte vara en stor sak, men för andra kan det vara en olägenhet som oroar sig för att ladda ett annat batteri eller att din iPhone överhettas i direkt solljus.
 • För närvarande fungerar Rapsodo MLM bara på iOS. Det finns fortfarande planer för Android, men de är inte där ännu. Så om du inte har en iPhone eller iPad kan du inte använda Rapsodo MLM.

Sammantaget är min främsta rekommendation att de som värdesätter enkelhet i en produkt ska gå med SC300i. Om det är viktigare för dig att ha en robust app är Rapsodo MLM också en fantastisk produkt. Det här är fortfarande de två bästa valen i kategorin.

Du kan läsa min fullständiga Rapsodo MLM-recension här.

Swing Caddy SC300i vs. FlightScope mevo

FlightScope mevo är en direkt konkurrent till SC300i när det gäller priser och funktioner. Men när de flesta frågar mig vilken de ska få, säger jag till dem alla att gå med SC300i.

flightcope mevo inomhus

I min testning hittade jag att mevo kämpade inomhus, och jag älskade inte appens funktionalitet (som krävs för att se dina data). Sammantaget tror jag att SC300i är en mer polerad produkt, lättare att använda och mer exakt.

Du kan läsa min fullständiga FlightScope mevo-recension här.

Packa upp det

Swing Caddy SC300i fortsätter som en av ledarna inom kategorin för personlig lanseringskategori. Jag tror att appens omarbetning och förbättrade noggrannhet med nyare sensorer gör det till ett stort värde. Det är fortfarande ett av de bästa övergripande valen för dem som har en större budget och vill ha fler funktioner.

Du kan köpa den här med ett specialerbjudande för praktiska golfläsare till $ 449.

Om du letar efter sätt att träna med en startmonitor kan du kolla in den här guiden.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.