TEAM COWAN hävdar att Aramco-serien vinner på Centurion – Golf News

0 0


Laget ledt av Ladies European Tour-proffs Olivia Cowan vann Londons etapp i Aramco Team Series med stil när de spelade in en sista omgång på 12 under par för att säkra en treslags seger på Centurion Club i Hertfordshire.

Efter att ha börjat dagen två slag fram, producerade Cowan och hennes lagkamrater proffs Sarina Schmidt, Diksha Dagar och amatören Andrew Kelsey en spännande back nio när de kombinerade för att vinna med totalt 41-under-par.

Resultatet innebar också att kapten Cowan och Schmidt erövrade sin första titel på LET, medan det var en andra för Dagar – som vann Investec SA Women’s Open 2019.

Cowan sa: ”Jag kan inte uttrycka det med ord hur fantastiskt det är. Att dela det med en av mina bästa vänner är bara otroligt också. Jag fick riktigt tur med mitt lag. Jag visste att jag ville välja Sarina för två veckor sedan och sedan ha Diksha med på laget också – jag visste att hon var en bra spelare och att hon kunde håla några putter – så jag visste att vi hade en bra chans. Vi kompletterade bara varandra. Vi var alla så fantastiska där ute – vi är ett ordentligt team. Vi såg inte ut för att vinna individen, vi skulle ut som ett lag för att vinna laghändelsen och det har gett resultat. ”

Vid det 13: e hålet producerade Cowan ett ögonblick av magi när hon höll ut från 90 yards med 56-graders kil och Schmidt citerade det som den punkt där momentum vände till deras fördel.

Schmidt förklarade: ”I början var det ganska tufft för oss eftersom putts inte sjönk, men vid hål 13 när Olivia hålade skottet från utsidan och gjorde örn, jag tror det var där vi tog fart. Jag kunde inte ha föreställt mig detta i början av veckan. Jag visste att det skulle bli bra med Olivia och Diksha och vår amatör. Jag är mållös.”

Team Cowan avslutade tre slag före Team Skarpnord, som kortade en omgång på 16 under paret på sista dagen och såg till att de slutade på andra plats med 38 under par. Det var en utmärkt dag för kapten Skarpnord när hon kardade en omgång på 68 (-5) för att knyta samman med Thailändska Atthaya Thitikul på 13-under-par på toppen av topplistan.

Duon gick tillbaka till 18 och vid andra gången rullade norsken in sin birdie-putt för att klara den individuella titeln – hennes femte på LET.

Skarpnord sa: ”Det vann med många nerver. På de korta putterna skakade mina händer nästan. Att vinna detta evenemang är mycket speciellt. Jag tycker att detta koncept är så, så bra och vi har haft så mycket kul den här veckan. Jag älskar formatet. Det är så roligt när du är ett team och du måste göra bra för någon annan också – inte bara dig själv. ”Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.