Tom Dumoulin tar en paus från racing

0 2


Roglics lagkamrat Tom Dumoulin sitter nu sjunde totalt. Förvänta honom att bli bättre när loppet fortsätter.

Tom Dumoulin har meddelat att han kommer att gå bort från pro racing, för tillfället, i en video som släpptes av Team Jumbo-Visma. Bara 24 timmar efter att han tillkännagavs som en av lagets medledare för årets Tour De France har 2017 Giro D’Italia-vinnaren gått bort från racing med omedelbar effekt och reser nu hem från lagets träningsläger.

I videon talade Dumoulin uppriktigt om resonemanget för sitt beslut, tidpunkten och trycket som ledde till det.

“Jag har tvivlat på under ganska lång tid, månader, kanske till och med ett år, hur jag ska hitta min väg som cyklisten Tom Dumoulin”, sa han. ”Trycket, förväntningarna från olika partier, jag vill bara göra det bra för laget, för sponsorerna, för min fru, för min familj. Jag vill göra bra för alla men under det att jag glömde mig själv. ”

”Vad vill jag, och vad vill människan Tom Dumoulin med sin karriär? Frågan som har rörts inuti mig i flera månader riktigt djupt om att jag aldrig har fått tid att verkligen tänka på livet som en pro cyklist fortsätter bara, vi är på ett snabbtåg. ”

Dumoulins liv som cyklist förändrades när han vann Giro 2017, eftersom hans namn cementerade sig i varje lista över de bästa Grand Tour-utmanarna. Trycket ökade tillsammans med förväntningarna, förvärrat av en senskada som ledde till att han helt missade Tour de France 2019. Under det senaste året har han oftare arbetat i tjänst för andra, en super domestique för sådana som Primoz Roglic. Han slutade sjunde i Tour de France 2020.

”Frågorna stannade kvar under alla månaderna: om jag vill fortsätta som pro cyklist, hur ska jag fortsätta, vill jag vinna turnén och hur? Det är en fråga som har bubblat upp inne i mig i flera månader riktigt djupt, sade han. ”Jag får inte svara på den frågan eftersom livet som professionell cyklist fortsätter. Du är på ett snabbtåg till nästa träningsläger, till nästa lopp och nästa mål. Men den frågan finns och jag får inte tid att svara på den.

”Jag vet inte svaret på frågan och fortsätter att sätta frågan på någon annans tallrik, bara för att försöka göra det bra för andra. Det ger mig inga resultat … och det ger mig ingen lycka. Jag blev långsamt olycklig och det är synd eftersom det inte motsvarar någonting.

”Det är därför jag lämnar ett tag. Jag ska prata med människor, tänka och vem vet vad det kommer att leda till. ”

Tom Dumoulin, vinnare av Giro d’Italia 2017.

Dumoulin gjorde det klart att han inte har tänkt utöver den omedelbara framtiden och kommer att fokusera på att bara njuta av pausen.

”Vem vet vart det kommer att leda? I alla fall kommer jag att prata mycket, ringa folk. Tänk mycket, ta hunden på en promenad och leta efter vad jag som människa vill ha med cykeln. Vad vill jag som människa med mitt liv. ”

Team Jumbo-Visma har stött Dumoulin, och i videomeddelandet verkade han synbart mycket lyckligare än vi har sett honom för sent. Han talade om lättnaden att ha fattat detta beslut.

”Jag fattade beslutet igår, och laget stöder mig i det. Det känns riktigt bra. Det är verkligen som om en ryggsäck på 100 kg har glidit av mina axlar. Jag vaknade genast glad, sa han.

På frågan om han kan förstå hur vissa kan tycka att hans beslut är obegripligt, var Dumoulin definitivt i sitt svar.

“Ja självklart. För länge har jag brytt mig om allt, vad alla tycker. Det är dags att jag räknar ut vad jag vill. ”

”I slutändan gynnar inte alla dessa människor, folket i mitt lag och mina lagkamrater, och särskilt jag själv, att jag snubblar på nu och så småningom hamnar på 12: e plats i turneringen femte i OS.

”Under lång tid försökte jag också tänka: kanske om jag bara börjar cykla igen menar jag att jag fortfarande gillar att cykla. Kanske om jag bara åker till träningsläger kommer rätt känsla att komma tillbaka.

”Nu när jag var på träningsläger igen med laget och sedan tänker jag att jag bara inte kan hitta svaret medan jag fortfarande är i den glada rundan, medan jag fortfarande är på det tåget.

“Kanske kommer jag att ta samma tåg igen, om två månader, med mycket nytt mod”, sa han. Eller kanske inte. “Kanske kommer jag att ta ett helt annat tåg.”

På frågan om Team Jumbo-Visma hade misslyckats med honom på något sätt, återvände Dumoulin stödet. “Nej, inte alls,” sa han. “Jag är väldigt nöjd med hur laget har reagerat.”

Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.