Varför du vill vara systemgolfspelare och hur du gör det

0 0


golftips
Skaffa vår gratis e-bok

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få vår kostnadsfria 30-sidiga e-bok om kursstrategi!

golfsystem

Om du lyssnar på Skön plats podcast hör du ofta ett gemensamt tema från mig själv eller Adam Young. Jag uppskattar enkelhet, att ta bort variabler och funktionalitet framför allt i golf.

Alltför ofta komplicerar vi saker. Det finns många anledningar till varför, men mycket av det har att göra med missförväntade förväntningar och att försöka vara för perfekt i ett spel som inte kräver något nära perfektion för att ha framgång. Mycket av det har att göra med alla de idéer som kastas på golfare av branschen. Jag kan försäkra er, mer är inte bättre.

Det är därför jag tror att varje golfare behöver skapa ett enkelt system för sig själva. Jag ska försöka klargöra vad jag menar med “system” i den här artikeln, men det mesta har att göra med din strategi, vilka slag du spelar på banan och en allmän inställning till spelet.

Det som är bra med golf är att allas system kan se annorlunda ut. Golfare blir offer för att titta på andra spelares spel och tänka att gräset är grönare och försöka efterlikna bitar av vad de gillar. Jag hör till och med det på proffsnivå. Men ditt spel ska vara lika unikt som ditt fingeravtryck om du vill ha din bästa chans att lyckas, vilket också ser annorlunda ut för varje golfare.

Bryson är ett främsta exempel (om än extremt)

När de flesta tittar på Bryson DeChambeaus spel finns det en mängd svar. Vissa tycker att hans tillvägagångssätt är hädelse för golfens traditioner. Andra ser det som lysande och vill kopiera vad han gör så gott de kan.

Jag ser en golfare som har skapat ett unikt system för sig själv, och för att han är det 100% investerat i sitt eget synsätt ser han en enorm framgång. Naturligtvis är det kombinerat med en outtröttlig arbetsmoral och enorm talang. Men det finns några saker att hämta från hans tillvägagångssätt.

Nu skulle jag aldrig be någon att kopiera vad han gör. Spela enlånga strykjärn, använda överdimensionerade grepp, bygga en golfsving runt en av mest komplexa böcker på golfgungan som någonsin skrivits och att lämna ingen sten orörd i analysen skulle sannolikt förstöra en annan golfspel. Men allt detta passar hans personlighet och inlärningsstil; det verkar som om det inte finns något annat sätt han kan närma sig golf.

Brysons spel är den mest extrema versionen av ett system vi någonsin har sett, men det är ett system. Jag skulle gärna ha er alla en mycket enklare version och något av samma engagemang. För det är vad mycket golf handlar om, vara säker och engagerad i vad du gör på kursen.

Några exempel på vad jag skulle kunna betrakta som ett system

Varje artikel jag skriver på den här webbplatsen är en utgångspunkt. Jag kan inte redogöra för var ni alla är när det gäller din erfarenhet och kompetensnivå. Så jag ska ge dig några idéer om vad jag anser vara en del av ett system som alla golfare kan använda. Vanligtvis försöker jag inte prata om mitt eget spel för mycket, men jag vill ge dig några anekdotiska referenser som hjälper till att illustrera min poäng.

Teknik och skott

Jag är lite av en ponny på golfbanan. Utanför 100 meter försöker jag ganska mycket göra samma sak för varje skott. Jag försöker inte forma bollen i båda riktningarna (det är alltid oavgjort). Jag försöker inte ändra min bana för mycket (jag kan göra det med klubbval). För det mesta går jag upp till bollen med samma avsikt. Även med kilspel känns det som om jag inte försöker variera för mycket från en lagerteknik eller känsla.

Min golfsving är inte heller så vacker. Jag slår vad om att om du visade det för 20 olika instruktörer, så kunde inte många av dem gissa mitt nuvarande handikapp (det är +0,4). Men det jag har är tron ​​på vad jag gör.

För det mesta kan jag hantera min gunga eftersom jag inte introducerar så många variabler. Om något går fel känner jag vanligtvis problemet eftersom det inte finns för många rörliga delar. Nu kan jag inte alltid fixa det helt, men det låter mig plugga in hålen på den “läckande båten” lite mer effektivt. Omvänt, om jag hade en gunga som ständigt flödade, skulle det vara mycket svårare för mig att hantera eftersom jag verkligen inte kunde förstå vad som behövdes fixas.

Jag skulle gärna vilja att fler golfare går i den här riktningen istället för att tro att de behöver komplicera saker genom att lägga till olika skott och svänga tankar.

För mig är det ett system.

Varje golfare behöver hitta sin egen version av golfsvinget. Om du behöver hjälp, få lektioner. Men min filosofi är att du ska sträva efter att bli så skicklig som möjligt med en version av den gungan och hålla den så grundläggande som möjligt på banan.

Att ta itu med dina svagheter

Under det mesta av mitt golfliv har jag varit en putter under genomsnittet i förhållande till min skicklighetsnivå i andra delar av spelet. Det beror till stor del på att jag inte hade någon process eller system. Från månad till månad skulle jag ändra mitt slag, greppteknik, inriktning eller nästan vad som helst för att må bättre om vart saker skulle gå. Men på lång sikt såg jag aldrig mycket förbättring.

Jag är säker på att många av er kan relatera till den processen med nästan vilken del av ditt spel som helst. Det är en ond cirkel som vi alla fastnar i.

Det finns tre huvudfärdigheter i att sätta – hastighetskontroll, ansiktskontroll (kan du starta bollen på din avsedda linje) och grön läsning.

För det mesta var min hastighetskontroll alltid ganska bra, vilket jag anser vara det viktigaste inslaget. Men min förmåga att läsa putter ordentligt och starta bollen på min avsedda linje var något hemskt.

Så jag skapade mitt eget lilla system, och under de senaste åren har jag sett dramatiskt bättre resultat. Så mycket att jag faktiskt tror att jag är en bra putter nu. Här är en snabb sammanfattning av vad jag gjorde (men inser att det här inte är en plan för dina egna problem):

  • Jag lärde mig AimPoint – detta gav mig en enkel process att läsa greener.
  • Växlade min greppteknik: Jag använder nu ett penngrepp, vilket har hjälpt till att lindra en av mina största brister: min högra hand tar över och stänger putterns ansikte vid slag.
  • Byt till en SeeMore-putter: De har ett unikt inriktningssystem, så nu känner jag mig säker på att jag är riktad i rätt riktning när jag står över bollen.
  • Fixade min inriktning och inställning: När jag gick igenom en prestationsgranskning för en artikel såg instruktören att min axelinriktning var väldigt sluten. Så nu har jag en process för att se till att den är i schack genom att använda en justeringsspegel och skapa ett sista drag i min pre-shot rutin där jag öppnar mina axlar.

Denna process kan tillämpas på alla delar av spelet. Jag gick också igenom något liknande med mellankilskott, och min förare – båda brukade skrämma mig. Men det gemensamma temat är att jag tog en svaghet, identifierade bristen och försökte skapa ett system det skulle ge mig självförtroende framåt. Vad jag gjorde i förväg var att ta bilder i mörkret på en fix och inte riktigt ta itu med orsaken.

Strategi och mål

Den kanske viktigaste delen av spelet att ha ett system är med strategi och hur du väljer dina mål på banan.

Jag har pratat långt om hur jag känner att mål för inflygningsskott borde vara ganska enkelt för de flesta golfare. Bortsett från att övertyga dig själv om att stiftet vanligtvis inte är ditt mål, har jag ofta hänvisat till den här enkla strategin. När du vet exakt vart du ska sikta innan du går upp till bollen och är säker på att det är det smarta beslutet, hjälper det dig att frigöra dig lite så att du kan utföra.

Tee-skott kan vara lite mer nyanserade, och jag har ändrat mig lite om dem genom åren.

Jag tar nu en “driver first” -mentalitet och ser till att jag riktas bort från de stora problemen. Där det är vettigt tar jag kortare klubbar från tee. Det bästa systemet jag har sett för att effektivt välja mål utanför tee är antingen DECADE Elite eller DECADE Foundations.

Mental System

Det kanske mest unika av alla system är hur du närmar dig spelet mentalt. Jag tror inte att det finns en one-size-fits-all-strategi eftersom vi alla tar med så många olika personligheter till spelet. Att ha ett sätt att lugna dina känslor, gå igenom en repeterbar förskottrutin och din allmänna inställning på banan är dock avgörande.

Även om det finns gott om resurser på det mentala spelet, tror jag att det kräver lite introspektion och att räkna ut ditt eget unika sätt. Men om du vill ha lite hjälp är det några resurser jag litar på Kent Osborne och David MacKenzie.

Vad blir ditt system?

Nu kommer den svårare delen. Jag vill att du tänker på ditt golfspel och funderar på vilka processer eller system du kan lägga till det. Det kan vara så minimalt som att sätta eller göra en allmän översyn av hela din inställning till golf. Hur som helst tror jag att när du använder detta tänkesätt snarare än en slumpmässig inställning till spelet kan bra saker hända för dig!Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.