Westwood är klar för att försvara Abu Dhabi-titeln – Golf News

0 0


Reigning Race to Dubai-mästaren Lee Westwood börjar 2021 med försvaret av sin Abu Dhabi HSBC-mästerskapstitel den här veckan, och 47-åringen känner sig lika redo som någonsin för utmaningen framöver i säsongens första Rolex Series-evenemang.

Engelsmannen startade sin historiska 2020-kampanj med den andra Rolex Series-segern i sin karriär, med tillstånd av en tvåtakts triumf över Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood och Victor Perez på Abu Dhabi Golf Club. Den segern hjälpte Westwood att driva till historien och startade en anmärkningsvärd säsong som kulminerade i att han blev den äldsta spelaren som blev kronad European Tour No.1, i slutet av Race to Dubai för nästan exakt en månad sedan. Det är inte förvånande att den tiofaldiga Ryder Cup-spelaren är full av självförtroende när han återvänder till Mellanöstern.

“Det är alltid bra att komma tillbaka till en turnering och en plats där du har vunnit tidigare”, säger Westwood, som fyller 48 år i april. ”Du har så lite självförtroende. Jag spelade back nio idag. Jag gick fram till den 18: e greenen och senast var jag där när jag vann turneringen förra året. Det är alltid en självförtroendestyrka när du kommer tillbaka till någonstans där du har vunnit, du känner till och känner att du kan göra bra mål. Förutom vinsten förra året har jag haft några bra prestationer här. Det är en golfbana som passar bra för mig. Jag mår bra. Jag kom ut tidigt till Mellanöstern för att göra lite försäsong, eftersom jag inte kan göra någonting hemma för tillfället eftersom golfbanorna är stängda och vädret inte är bra. ”

Han tillade: ”Mitt spel känns i bra form, även om jag inte känner att jag har haft mycket av en lågsäsong. Året slutade så sent förra året och vi har börjat tidigt i år. Jag kör bollen bra och putten känns bra och jag raring att gå. Jag önskar att det var torsdag! ”

Klicka på för att se de senaste vadslagningsodds för Abu Dhabi HSBC Championship här.Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.