Wiesberger bränner av rivaler i Danmark – Golf News

0 0


Österrikes Bernd Wiesberger försvarade framgångsrikt sin Made in HimmerLand-titel med stil när han kryssade till fem-seger i Danmark.

35-åringen hade lett efter varje runda och, efter att ha börjat sista dagen med en ledning med ett skott, dominerade förfarandet med åtta fåglar i en avslutande 64. Det gav honom en 21 under par totalt och fem skott vinstmarginal över Italiens Guido Migliozzi, som tävlade upp på topplistan med ett skott till en avslutande 63. Engelska paret Richard Bland och Jordan Smith delade tredje med Australiens Jason Scrivener på 15 under.

Efter att ha birdieing den första hade Wiesberger sin enda bogey för dagen på den korta tredjedelen, men fick snart tillbaka skottet från nära håll den femte. Hans utslagsskott på par-tre 6: e rensade vattnet framför greenen utan något att spara, men ett sensationellt chip såg honom rädda par och fyra fåglar i fem hål från åttonde förvandlade stängningssträckan till en procession.

“Det är otroligt”, sa Wiesberger. ”Jag har haft sju chanser att försvara en titel och jag lyckades inte de första sex. Jag har sagt det hela veckan, jag gillar verkligen det här. Att spela här är bra för mitt självförtroende, särskilt efter ett par tuffare veckor, så det är en speciell plats för mig. Det får fram det bästa i mig. Jag fick det igång när jag behövde så riktigt roligt. ”

Victory driver också Wiesberger i strid om en plats på Padraig Harringtons Ryder Cup-lag senare i år. Frågad om en möjlig debut tillade han: ”Det finns mycket golf att spela. Först och främst ville jag verkligen ha en bra vecka och börja spela bättre golf igen. Den här veckan klickade verkligen på mig, hade ett par bra pauser på vägen också.

”Jag måste fortsätta spela bra golf, men jag skulle vilja lägga mitt namn i närheten av en av dessa platser. Först och främst måste jag spela fler turneringar som den här veckan och det kommer att ordna sig. ”

Migliozzis andraplats var hans andra i lika många händelser efter att han också slutade andra på Betfred British Masters och hans tredje totalt denna säsong.

Wiesbergers triumf betyder att ingen har vunnit mer än sina fyra titlar på European Tour sedan början av säsongen 2019 – han går med i världsklass Dustin Johnson på det märket – och kommer sannolikt att lyfta honom tillbaka till topp 50 på världsrankingen.

Bernd Wiesbergers vinnande redskap
Förare:
Titleist TSi3 (8 °)
3-trä: Titelist TSi2 (13,5 °)
Hybrid: Titleist 818H2 (17 °)
Drivjärn: Titleist T100 (3)
Järn: Titleist 620 CB (4-6 järn) Titleist 620 MB (7-9)
Kilar: Titleist Vokey SM8 (46 °, 53 °, 59 °)
Putter: Scotty Cameron T5W Putter
Boll: Titleist Pro V1Source link

Lämna en kommentar

Mailadressen kommer inte att visas.